0615408686 info@emslijfcafe.nl

Wat is Sportvasten?

Voor zowel de recreatieve sporters als de topsporters hebben enorm veel baat gehad bij deze 10-daagse kuur. De stofwisseling wordt gereset met alle positieve effecten als gevolg: meer energie, betere sportprestaties, lager vetpercentage en minder gewicht. Sportvasten werkt!

 

Het bestaat uit 3 afbouwdagen, 3 vastendagen en 4 opbouwdagen. Bij dit programma ontvang jij een persoonlijk protocol. Wij als Sportvastencoaches, zullen je begeleiden en motiveren tijdens deze dagen en zullen jou ook uiteraard daarna helpen met een gezondere levensstijl. Zodat je na deze 10 dagen ook nog meer vet zal verbranden en centimeters rond de buikzone zal verliezen. Keep The Switch!

Klaar voor The Switch? AF!

Bij sommigen is het vermogen van het lichaam om vet te verbranden verstoord. Hierdoor ontstaat bijvoorbeeld overgewicht of diabetes of andere ongemakkelijke kwalen. Door bepaalde voeding, training en voedingssupplementen kan The Switch gemaakt worden in jouw stofwisseling en de vetverbranding weer op volle toeren vóór je laten werken. 

Daarbij hoort ook vasten. Vasten is gezond voor het lichaam en brein. Naast het vasten, ga je ook trainen in een bepaalde hartslagzone. Dit zal door mij geadviseerd worden. Deze unieke combinatie zorgt er voor dat je The Switch al in 10 dagen te pakken hebt. Het doel van Sportvasten is je stofwisseling duurzaam te herprogrammeren door je spieren in een hogere vetverbrandingstand te brengen. Dat heb jij in slechts 10 dagen voor elkaar!

Meer dan 70.000
mensen hebben
The Switch al gemaakt

Hoe ziet het
programma eruit:

3 afbouwdagen, waarin je rustig afbouwt naar minder eten

3 vastendagen, waarbij je alleen vruchtensap drinkt en ondersteuning van supplementen

4 opbouwdagen, waarop je rustig weer meer mag eten

Tijdens deze 10 dagen moet je elke dag sporten. Dit om je lichaam leeg te trainen van suikers. De training mag hardlopen, of wielrennen of een fitnesslesje zijn. Als je maar in een bepaalde hartfrequentie traint.

 

Deze dagen worden ondersteund door voedingssupplementen. Zodat de trek en bijwerkingen tot een minimum beperkt worden. Meer dan 70.000 mensen hebben The Switch al gemaakt

Wat kost Sportvasten?

Wat levert Sportvasten jou op?

✔️ Gewichtsverlies
✔️ Vetverlies 3-6 kilo gegarandeerd
✔️ Buikomvang slinkt enorm (visceraal vet)
✔️ Betere conditie
✔️ Minder trek in zoetigheid
✔️ Betere gezondheid
✔️ Bescherming tegen ontstekingen
✔️ Spieropbouw
✔️ Meer energie en focus

Veelgestelde vragen Sportvasten

Is Sportvasten voor iedereen geschikt?

Nee, voor bijna iedereen. Als je diabetes II, hartklachten  hebt, of bepaalde medicatie gebruikt zal dat eerst gecheckt moeten worden. Bovendien moet je over een bepaalde basis conditie beschikken om het programma te kunnen vol houden.

Hoe kan ik me voorbereiden op dit programma?

Sowieso zijn wij voorstanders van Intermittend Fasten. Dit houdt in dat je eet in een eetraam van 8 uur en 16 uur niets eet. Dus bijvoorbeeld eten tussen 12.00u en 20.00u. Met de tijden kun je schuiven. Hierin kun je gewoon 3 maaltijden nuttigen. Eet eiwitrijk en maak gezonde keuzes. Laat zoveel mogelijk suikers achterwege. Dit helpt om zo snel mogelijk de Switch te maken.
Daarnaast alle informatie goed lezen en jezelf even op nummer 1 zetten tijdens deze 10 dagen. Sporten moet elke dag!

Mag ik EMSen tijdens Sportvasten:

Ja dat mag, alleen moet je ook nog minimaal 10 minuten cardio doen. EMS is een intensieve kracht-workout. Hierin zal je hartslag niet de hele tijd in jouw bepaalde hartslagzone zitten. Dit is echter wel nodig om alle suikers uit je lichaam te trainen.
En gedurende de 3 echte vastendagen, adviseren wij niet te EMSen, aangezien dit een te intensieve training is gedurende het vasten.

Het trainen op mijn hartslag is lastig, hoe ga ik hiermee om?

De hartslag die voor jou is berekend is een advies. Je kunt hier wel iets van afwijken. Maar niet te veel. Je moet op ongeveer 70% van je kunnen sporten, en zodanig dat je nog even goed kan praten.

Hoe gebruik ik de resultatenkaart:

Hoe en wanner de urinestrips te gebruiken:
De urinestrips kun je vanaf de 3e afbouwdag gebruiken. Vanaf dit moment kunnen er ketonen in het lichaam ontstaan die voor de verkleuring zorgen van vakje 3 op de strip. Gebruik niet de ochtendurine, deze is te geconcentreerd.
Als je gesport hebt, dan 3 uur wachten met de strip, als je nog niet eerder de strip gebruikt hebt. Dus als je s’avonds sport, kun je wel eerder op de dag de meting doen.

 

Wanneer heb ik de Switch gemaakt?

Als het 3e vakje op je strip 3 of hoger is qua kleur, zit je in de Switch. Dit is het moment dat je lichaam van suiker- naar VETverbranding gaat. Als je eenmaal in de Switch zit, kan het zijn dat na enkele dagen je strip opeens minder paars is, dat geeft niet. Je lichaam heeft de Switch gemaakt.

Wat zijn die tintelingen die ik voel na het drinken van de sachets?

In de Metabolic-Switch zit een stofje Beta-alanine. Dit is nodig als beschermer tegen verzuring in spieren en hersenen. De tintelingen verdwijnen vanzelf na ca. 30 minuten. Het helpt om de sachets met water heel langzaam op te drinken. Je kan er wel een half uur over doen.

Welke alternatieven zijn er voor olijven?

Zonnebloempitten. Deze kun je ook roosteren, nog lekkerder.

Zijn de pistachenoten ongepeld?

Ja, de hoeveelheid pistache noten zijn ongepeld. Wel mag het gezouten of ongezouten zijn. Geniet er van. Er zitten belangrijke voedingstoffen in. Waaronder eiwitten, vezels, vitaminen, anit-oxidanten en polyphenolen.. Deze verhogen de vetverbranding in de lever, waarmee je zelfs je cholesterol kan verlagen!

Zijn de pistachenoten ongepeld?

Ja, de hoeveelheid pistache noten zijn ongepeld. Wel mag het gezouten of ongezouten zijn. Geniet er van. Er zitten belangrijke voedingstoffen in. Waaronder eiwitten, vezels, vitaminen, anit-oxidanten en polyphenolen.. Deze verhogen de vetverbranding in de lever, waarmee je zelfs je cholesterol kan verlagen!

Wat mag je drinken tijdens Sportvasten?

Onbeperkt water, thee of zwarte koffie. Eventueel stevia toevoegen om het wat zoeter te maken, mag. Water met citroen of thee met verse gember of munt is ook prima.

Mag ik de lunch en diner omruilen?

ja dat mag. En ook over de dag verspreiden.

Mag ik mijn eigen suppletie tijdens het Sportvasten gebruiken?

Je gebruikt de suppletie van het pakket. De rest laat je even staan voor 10 dagen. Bij specifieke suppletie kun je dit altijd bij ons na vragen

Na verloop van tijd verdwijnt bij veel mensen de spierpijn. Door de verbeterde circulatie worden de melkzuren namelijk steeds sneller afgevoerd waardoor de spierpijn ook steeds minder wordt.

Wat kan ik doen als ik me echt niet lekker voel. Bijvoorbeeld misselijk en/of duizelig?

Neem contact op met ons. Wij kunnen beoordelen hoe jij op dat moment in het Sportvasten-programma zit. En kunnen jou adviseren wat je kan doen om je beter te voelen.

Wat ga ik doen na het Sportvasten?

Als je nog niet op je streefgewicht bent, is dit een voorbeeld van een weekschema:
Kies voor gezonde eiwitrijke maaltijden, shakes en weinig brood of aardappels. Sporten blijft altijd belangrijk!
 -maandag vastdag met sporten en zakjes switch en supplementen

-Dinsdag 12.00-20.00 intermittent vasten

-Woensdag 12.00-20.00 intermittent vasten en sporten

-Donderdag 12.00-20.00 intermittent vasten

-Vrijdag 12.00-20.00 intermittent vasten en sporten

-Zaterdag Cheat dag vanaf 12.00u eten wat je graag wilt!

-Zondag 12.00-20.00 intermittent vasten en sporten

Na alle sportmomenten een eiwit Shake (4x per week)
Elke week overvloed en schaarste creëren om zo in de vetverbranding te blijven. Kiezen voor slimme alternatieven zoals barebell repen, pistachenootjes. Hiermee schommelt je gewicht nauwelijks. Voel je je veel beter.

Waarom zijn eiwitten belangrijk?

Eiwitten helpen bij spierherstel en opbouw na je sport. En zorgt er voor dat je minder honger hebt. Dagelijks aanbevolen hoeveelheid is 1,2 gram x je lichaamsgewicht.
Dit haal je niet bij je normale menu’s, dus vul deze aan. Dit denk aan een shake (23gr), rijk belegde crackers met kipfilet, peulvruchten, quinoa, kikkerwten, zuivel,  noten, champignons. Eieren (1 ei si 10 gr).

Wat zijn de Keep-the-Switch sachets?

Dit zijn de zakjes die je moet nemen NA het programma.  Wij adviseren deze op je vastendag  te nemen om de vastenreactie steeds weer op te roepen in je lichaam. Deze zijn bij ons in het LIJFcafe verkrijgbaar. Ze zorgen voor spierbehoud, drukken het hongergevoel en geven net dat beetje energie dat je nodig hebt om deze dag goed door te komen.

Wat is Repeat-the-Switch pakket?

Dit is een vervolg op het Sportvastenpakket, zonder de algemene informatie die je al eerder in het originele pakket hebt ontvangen. Wij adviseren het Sportvasten programma 2x per jaar te herhalen. De Repeat-the-Switch is iets voordeliger in aanschaf, maar bevat verder alle benodigdheden om weer opnieuw succesvolle resultaten te behalen.

Ervaringen van klanten

Ervaring van de coach:

Het heeft mij mijn lijf terug gegeven!

Door dit unieke programma ben ik 10 kilo afgevallen, maar ik heb ook meer spiermassa en voel me eindelijk weer lekker in mijn eigen lijf. Deze flow gun ik iedereen. En soms moet je getriggerd worden door iets of iemand om die knop om te zetten. Dat is de reden dat ik Fittergy-coach ben geworden. Ik wil jou graag helpen en begeleiden naar een gezonder leven. En wat is nou 10 dagen? In deze 10 dagen maak je een kickstart die je blij gaat maken. En weet je wat zo fijn is na deze kuur:

Je mag 1x in de week alles, maar dan ook alles eten en drinken wat je wilt!

Deze beloning is het meer dan waard. Het houdt je op gewicht en je blijft in The Switch. Zie het daarom niet als een dieet, maar als een bewuste Switch naar een gezondere lijfstijl.

Als je van binnen nog meer in balans bent, zal dat ook effect hebben op jouw buitenkant. Je zult je energieker, sterker, gezonder en mooier voelen. Allemaal waarden die bijdragen aan zelfliefde. Zorg jij goed voor jezelf? Of kan het altijd wel beter?

Corine Dekker

EMS LIJFCAFE COACH